آیا ساختمانی که ساخته می شود، از نهایت پتانسیل و ارزش ملک بهره برده؟
آیا قبل از شروع پروژه، کلیات ملک درک شده؟
آیا با شروع این پروژه می توان به منطقه یا جامعه خدمت رسانی کرد؟ آیا این طراحی به نفع مردم منطقه خواهد بود؟ یا آیا با پایان پروژه، کوچک ترین تغییری ایجاد خواهد شد؟
همه این سوالات، ارزش یک پروژه ساختمانی را مشخص می کنند. در نمونه ی زیر به یک مورد طراحی و بازسازی واحد اداری می پردازیم.
هر زمینی، با یک دنیا خاطره همراه است. ساختمانی که امروز به شما معرفی می کنیم، تنها راه ارتباطی بین دو محله کاملا متفاوت است. این ساختمان در کنار یکی از شلوغ ترین خیابان های محله قدیمی و فرهنگی شهر واقع شده.
با اینکه کهنه شده، ولی هنوز اینقدر قدیمی نشده که جز آثار تاریخی به ثبت برسد. برای بازسازی یا تخریب هم به قدر کافی کهنه نشده. با اینکه در یکی از بهترین محله های شهر واقع شده، از لحاظ خرید و فروش تقریبا هیچ ارزشی ندارد. مردم این منطقه خرید و فروش نمی کنند، اجازه هم نمی کنند. تقریبا هیچکس در این منطقه کار خاصی نمی کند. این ساختمان مدت ها خالی از سکنه باقی مانده بود و هیچ ارزش خاصی نداشت. باتوجه به بزرگ بودنش کسی آن را اجاره نمی کرد. درنتیجه صاحب ملک ۱۵ سال پیش آن را رها کرد.
یک تیم طراحی تصمیم گرفت از این ملک رها شده دوباره استفاده کند. آن ها می دانستند این کار خدمت بزرگی به ساکنین جدید و مردم محله خواهد بود. هدفشان طراحی و بازسازی واحد اداری متفاوت و منحصر به فرد بود. فضایی که پرسنل و مشتری ها از بودن در آن لذت ببرند. افراد می توانند در حیاط خلوت شرکت بنشینند و از منظره ساختمان های فرانسوی روبرو لذت ببرند و در نهایت آرامش روز خود را سپری کنند.
یکی از ویژگی های جالب این پروژه، ارتباطی است که بین ساختمان و طبیعت برقرار کرده. با باز شدن پنجره ها و درب های پشت بام، عطر دلنشین درخت های روغن ۱۰۰ ساله در فضا می پیچد.
داخل دفتر هم تعدادی گل و گیاه به صورت عمودی و افقی کاشته شده. بعضی از آن ها با پشت بام، و برخی دیگر با حیاط خلوت در ارتباط هستند.
این دفتر از سیستم تصفیه هوا و مناظر جالبی برخوردار است. با باز شدن درب سقفی یا همان پشت بام، یک راه ارتباطی عمودی بین دو طبقه برقرار شده.
طبقه دوم، به صورت چندمنظوره ساخته شده. این محیط هم فضای اُپن و یکسره ای دارد. نوع چیدمان طراحی و بازسازی واحد اداری باعث شده از این طبقه برای برگزار جلسات، گفتگوهای رسمی و غیررسمی، مراسم کوچک و بزرگ و حتی نمایشگاه استفاده شود.
نمونه دیگری از طراحی و بازسازی واحد اداری با هم می بینیم
امروز با طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان اداری که در زمینه کامپیوتر و تکنولوژی فعالیت می کند آشنا می شوید. مهم ترین خواسته این شرکت، داشتن فضایی به راحتی یک خانه بود.
این ساختمان چندطبقه با پیروی از مینیمال گرایی اسکاندیناویایی طراحی شده. با اینکه تکنولوژی بخش مهمی از فعالیت این شرکت محسوب می شود، اما هیچ نشانی از آن در طراحی داخلی ساختمان به چشم نمی خورد.
این نوشته را از دست ندهید: بازسازی واحد
در این طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان اداری برای طراحی همه طبقات از یک نقشه استفاده شده. در مرکز هر طبقه، چیزی شبیه میدان تعبیه شده که محل گپ و گفت، صرف صبحانه و قهوه و ناهار پرسنل است.
در این سالن تعدادی میز غذاخوری کوچک و تعدادی میز بلند و سرتاسری همگانی قرار دارد که فضای ناهارخوی را برای پرسنل دلچسب می کند.
در عکس بعدی یک نمونه از اتاق های استراحت این ساختمان را می بینید که هم برای کار و استراحت و هم برای برگزاری جلسات استفاده می شود. در هر اتاق کار این شرکت، مثل اتاق جلسات ایده پردازی، دیوارهایی مخصوص طراحی تعبیه شده.
در طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان اداری از بقیه سالن های این ساختمان برای برگزاری جلسات کوچک تر استفاده می شود. این سالن ها به واسط قفسه های سیمی شبکه بندی شده ای از هم جدا شدند که کاربری هر فضا را مشخص کرده ولی جلوی دیده شدن بقیه اتاق ها را نمی گیرند.
تعدادی اتاق ساده و مرسوم هم در اختیار پرسنل قرار دارد، مثل اتاق جلسه ای که در زیر می بینید.
میدان های طبقات مختلف که قبلا با آن ها آشنا شدید توسط یک پلکان مارپیچی که با گل و گیاه آپارتمانی تزئین شده به هم متصل شده اند.
عکس بعدی یکی از این میدان ها را به شما نشان میدهد که به جای آشپزخانه چوبی روشن، با کابینت های تیره و جزیره دکور شده.
ابن نوشته را از دست ندهید: انجام خدمات بازسازی در تهران
گوشه و کنار سالن مرکزی طبقه آخر ساختمان، از فضایی ساکت و آرام برای استراحت پرسنل برخوردار است.
نیمکت و صندلی های ردیفی این سالن ها، به پرسنل اجازه میدهد در این فضای دلنشین نشسته و در حین کار از تابش نور خورشید لذت ببرند.
در این طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان اداری اتاق هایی وجود دارد که از درب های سرتاسر شیشه برخوردار هستند. مثل این اتاق که از یک طرف به بالکن بیرونی راه دارد.
این بالکن محل هواخوری و لذت بردن از چشم اندازی زیبای شهر است. از این زاویه می توانید نیمکت چوبی داخل اتاق که دقیقا همسطح بالکن چوبی است را ببینید.
نوشتن نظر